ONZE FILOSOFIE

Duurzaamheid kan worden doorgevoerd in de gehele koffieproductieketen

IEDEREEN GELUKKIGER VAN KOFFIE

De Hesselink Koffie Foundation is opgericht vanuit de filosofie dat iedereen gelukkiger moet worden van koffie: van producent tot consument. We nemen geen genoegen met enkel een duurzame koffieboon en vinden dat duurzaamheid doorgevoerd moet worden in het gehele productieproces.

We zijn blij om te zien dat er tegenwoordig al veel aandacht is voor duurzaamheid in de koffieproducerende landen. Zo krijgen boeren gelukkig steeds vaker een eerlijke prijs voor hun koffiebonen en is er meer aandacht voor ontwikkelingsprojecten. De Hesselink Koffie Foundation heeft bijvoorbeeld al verschillende ontwikkelingsprojecten gesteund in Guatemala, waarbij voorzieningen als waterfilters en zonnepanelen voor de lokale bevolking gefinancierd. Hiermee verbeteren we niet alleen de werkomstandigheden van de koffieboeren, maar ook nog eens de leefomstandigheden voor de rest van de koffiegemeenschappen.

VERDUURZAMING VAN DE GEHELE KOFFIEKETEN

Wij vinden dat duurzame koffie verder gaat enkel een duurzame koffieboon. Duurzaamheid kan namelijk nog verder worden doorgevoerd in de hele reis die de koffieboon na het oogsten doormaakt. Bijvoorbeeld door verduurzaming van het transport, de verpakkingen en het energieverbruik.

We hebben alle stappen uit de reis van de koffieboon vormgegeven in de Sustainability Grid. Deze Grid dient als een raamwerk waarin de koffie supply chain in beeld wordt gebracht, waardoor overzichtelijk wordt op welke aspecten duurzaamheid kan worden toegepast. Met het doorlopen van deze negen stappen, weten we zeker dat geen enkel aspect van de koffie supply chain wordt overgeslagen wanneer we kijken naar de verduurzaming.

DUURZAAMHEIDSPROJECTEN

In de Sustainability Grid is in kaart gebracht welke negen factoren bepalend zijn bij het produceren van duurzame koffie. Binnen al deze onderdelen zijn verschillende maatregelen en innovaties denkbaar om duurzaamheid toe te passen. Daarom kiest de Hesselink Koffie Foundation ieder jaar een of meerdere duurzaamheidsproject(en) uit die aansluiten bij een van de negen onderdelen uit de Sustainability Grid. Hiermee streven we ernaar om duurzaamheid verder door te voeren in de gehele koffieketen: van productie tot bereiding.

Iedere denkbaar innovatief project dat bijdraagt aan verduurzaming binnen één van de onderdelen van de Sustainability Grid, kan financiering aanvragen bij de Hesselink Koffie Foundation. Jaarlijks maken wij bekend welk(e) project(en) wij financieel zullen realiseren. Daarbij wint het meest innovatieve project de Hesselink Sustainability Award.

HESSELINK KOFFIE FOUNDATION STEUNEN?

Neem Contact Op

Stuur ons een bericht met uw vraag of aanvraag! Wij zullen zo spoedig mogelijk een reactie naar u sturen!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search