Van Productie tot Bereiding

Van Productie tot Bereiding2024-10-04T15:56:10+02:00

Van productie tot bereiding

De Hesselink Koffie Foundation vindt het belangrijk dat het gehele productieproces van de koffie wordt verduurzaamd. Hierbij kijken we verder dan alleen de duurzaamheidsprojecten in koffieproducerende landen.

Verkleinen van de CO2-voetafdruk

Uit onderzoek van Ecofys, een Nederlands consultancybedrijf voor duurzame energie, bleek dat de CO2-voetafdruk van koffie op de volgende manier is verdeeld:

  • 14% zit bij de plantage
  • 6% zit bij het transport
  • 12% zit bij het productieproces
  • 68% zit bij het eindgebruik

Hier is goed te zien dat het doorvoeren van duurzaamheid meer vraagt dan alleen verduurzaming in de koffieproducerende landen. Het grootste deel van de CO2-voetafdruk ligt namelijk nog altijd bij de hele reis die de koffieboon daarna aflegt. Met de Hesselink Koffie Foundation willen we daarom duurzaamheid doorvoeren in de gehele koffie supply chain: van producent tot consument. Als we grip hebben op dit gehele proces, kan de CO2-voetafdruk van koffie pas écht verkleind worden.